Nyheter

Här är Mockfjärds storsatsning på P-märkt fönstermontage

Mockfjärds blir bland de första i Sverige att erbjuda både P-märkta fönster och P-märkt montage. Michael Spångberg, VD och affärschef för Mockfjärds Fönsterentreprenad.
I en tid med tuffare klimat drabbas fönster och fasad extra hårt. Allt högre krav ställs därför på både fönsternas kvalité och montaget. Nu står det klart att Mockfjärds blir bland de första i Sverige att erbjuda både P-märkta fönster och P-märkt montage.
– Vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda det här till våra kunder, säger Michael Spångberg, VD och affärschef för Mockfjärds Fönsterentreprenad.
Fönstermontage har utförts på samma sätt sedan många år tillbaka. Men efter år av forskning har Sveriges Tekniska Forskningsinstitut RISE tagit fram P-märkningsregler för olika typer av fönster och nu montage. Mockfjärds blir först i Sverige med att erbjuda dessa till sina kunder.
P-märket är en kvalitéstämpel och innebär att produkten eller tjänsten uppfyller de lag- eller myndighetskrav som krävs men också ofta ännu högre krav på hållbarhet som marknaden efterfrågar.
– Ett P-märkt montage är ett sätt att ta hand om byggnaden. När man monterar fönstret sätter man dit en konstruktion som tar hand om det inkommande vattnet och leder ut det så att det inte blir skador på byggnaden, berättar Michael Spångberg, VD och affärschef för Mockfjärds Fönsterentreprenad.
Att använda sig av P-märkta fönster har för många varit en självklarhet under de senaste åren. Det är ett sätt för fastighetsägaren att vara säker på att fönsterna klarar av det skandinaviska klimatet och att kvalitén efterhålls. Men att ha ett P-märkt fönstermontage är för många inte alls lika självklart.
– Ett P-märkt montage är minst lika viktigt, det spelar ju ingen roll hur bra fönster man har om montaget ändå inte har blivit gjort på ett bra sätt, säger Michael Spångberg.
Därför har Mockfjärds under året utbildat sin personal och nu är de alltså först i Sverige med att erbjuda en komplett P-märkt fönsterlösning.
– Det känns fantastiskt! Vi vill göra det som ett alternativ till det vanliga montaget. Har man en utsatt bostad, om man tidigare sett skador på huset eller om man bygger ett helt nytt hus som man vill säkra hållbarheten på är P-märkningen väldigt bra, säger Michael Spångberg.
Bilden:
Michael Spångberg, VD och affärschef för Mockfjärds Fönsterentreprenad.
Foto: Thom Engström