Nyheter

Serneke bygger lägenheter i Bergsjön

Serneke har skrivit avtal med Egnahemsbolaget AB om att bygga 64 bostadsrätter i Bergsjön i Göteborg. Kontraktet är värt omkring 76 miljoner kronor.
Entreprenaden omfattar 64 lägenheter fördelade på sju stycken huskroppar i två- och trevånings.
– Väldigt inspirerande och roligt att få detta förtroende av Egnahemsbolaget. Detta är ett spännande projekt då det inte har funnits några handlingar att gå efter utan vi har tagit fram en helt egen lösning och styrt utformningen helt själva. Vår styrka ligger i att ta hand om helheten, allra helst i ett tidigt skede, vilket detta är ett tydligt bevis på, säger Joakim Antonsson, arbetschef Serneke Bygg.
– Merkuriusgatan är ett av våra första projekt i Bergsjön och ett viktigt steg i vårt arbete med att bygga bostadsrätter i ett utvecklingsområde som domineras av hyresrätter. Brf Bergsjöbyn kommer bli 64 moderna, prisvärda och hållbara bostadsrättslägenheter och vi är glada över att utveckla dessa bostäder med Serneke och ser fram emot ett gott samarbete”, säger Anette Johansson, upphandlingsansvarig på Egnahemsbolaget.
Byggstart är planerad till försommaren 2019 i år och byggtiden väntas vara ett år. Projektet orderförs under första kvartalet 2019.
Bild: Serneke