Nyheter

Historia möter framtid på Veidekkes nya kontor

Veidekke önskade sig ett koncept som knyter ihop företagets historia och framtid, och att man genom inredningen skulle kunna knyta an till bolagets rötter likväl som kraften i nyskapandet. Och en miljö där cirka 80 medarbetare snart skulle flytta in och trivas.

– Vi ville gestalta Veidekkes norska ursprung och urkraften i den norska naturen genom mjuka organiska former och hantverk i detaljer – samtidigt som vi plockar upp det urbana som Veidekke står för idag, säger Monica Stone, affärsansvarig Inredningsarkitekt på BSK Arkitekter.

Redan i entrén möts besökaren av en kombinerad receptions- och cafédisk som är både formad och placerad som en ö mitt i rummet. Den anslutande loungedelen i mjuka former bjuder in till samtal.

I kontorets samlingspunkt, pentryt, förlängs receptionen in till en inspirerande och mysig miljö med plats för stora möten och skön avkoppling. Platsen är perfekt för att avnjuta sin lunch och umgås med sina kollegor. Material som betong och trä i samklang med skinn och kopparfärgade detaljer ger en extra kick åt konceptet.

Kontorslandskapet har en sober och lugn atmosfär med toner som knyter an till den norska naturen och fjordarna. För att skärma av ytan har vi jobbat med textil avskärmning och inredning – för att mjuka upp och skapa en ombonad känsla.

För att skapa variation och förstärka temat i lokalerna utformade vi mötesrummen utifrån konceptets ledord; Urbant och Fjord. Medan Fjord får ett lugnare uttryck med sobra färger och organiska former, kontrasterar vi med de Urbana rummen som är lite mer ”edge” med färgkontraster och mer dynamik i moderna former. Vilket rum föredrar du?

– BSK Arkitekter har verkligen lyckats identifierat designelement som hör till Veidekkes norska arv. De har komponerat en kontorsmiljö som inte bara är trivsam och ger energi till våra medarbetare utan också speglar vårt arbetssätt. Kollektiv intelligens. Involverande krafter, säger Jens Ekelund Rosberg, Regionchef på Veidekke.

Foto: BSK Arkitekter