Nyheter

Midroc byggstartar 30 bostäder i Borstahusen, Landskrona

Midroc byggstartar 13 strandhus och ett strandnära flerbostadshus med 17 lägenheter i Borstahusen. Fojab arkitekter har gestaltat de nya bostäderna som knyter an till Borstahusens genuina bebyggelse och den charm som hör ett äkta, skånskt fiskeläge till.
Midroc utvecklar ett nytt strandnära bostadsområde i Borstahusen. Det är ett levande samhälle med butiker, restauranger och skolor, med närhet till såväl badbrygga som golfbana samt goda kommunikationer. Nu börjar Midrocs byggstart av 30 bostäder och inflyttning planeras till sommaren 2020.
– Försäljningen som startade den 16 maj har gått mycket bra vilket nu möjliggör en byggstart.Det är en unik möjlighet att kunna erbjuda moderna och genuina bostäder som passar väl in i Borstahusens traditionella byggstil, dessutom med en fantastisk utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Både lägenheterna i flerbostadshuset, Brf Solstrålen, och äganderätterna i Strandhusen har lockat många bostadskunder, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Properties.
Strandhusen har 5 rum och kök, från 152 kvadratmeter till 163 kvadratmeter. Flera av husen har full havsutsikt och samtliga hus har hela 2,9 meter i takhöjd och generösa glaspartier. Strandhusen har trädgårdar och på innergården finns cykelparkering under tak och garage integrerat i huset. I flerbostadshuset, brf Solstrålen, finns 17 bostadsrätter av varierande storlek, allt från 1 till 4 rum och kök. De generösa glaspartierna ger huset en tydlig profil och skapar ett skönt ljusflöde i alla lägenheter.
– Målet var att skapa en naturlig förlängning av det gamla Borstahusen. I Strandhusen förenas modern arkitektur med klassiskt formspråk, och respekten för detaljerna är stor. Målet med Brf Solstrålen var att skapa ett flerbostadshus som ger en småskalig känsla, berättar arkitekt Nina Torstensson på Fojab arkitekter.
Fakta:I det nya bostadsområdet i Borstahusen byggs strandhus med 13 äganderätter och ett strandnära flerbostadshus med 17 bostadsrättslägenheter som Midroc säljer. Planerad inflyttning under sommaren 2020.
Midroc Properties är fastighetsutvecklare, Fojab arkitekter har gestaltat bostäderna och Byggmästar’n i Skåne AB är byggentreprenör.
Bild: Fojab arkitekter