Nyheter

Hög precision med maximal effekt

Festool utökar sitt batterisortiment med det nya multiverktyget VECTURO OSC 18. Tack vare det innovativa verktygsfästet StarlockMax byter man sågblad snabbt och enkelt med ett klick. Dessutom ger den borstfria EC-TEC-motorn och den stora oscilleringsvinkeln på 2°/2° maximalt arbetstempo. En genomtänkt konstruktion och antivibrationssystem gör att man arbetar ergonomiskt.
Som sig bör har Festool även utvecklat sina smarta systemtillbehör för nya VECTURO så att man kan arbeta dammfritt, göra urtag exakt efter markeringen och styra sänksnitten med precision.
Mycket flexibelt arbete med StarlockMax
Festool har utrustat sitt nya multiverktyg med det innovativa fästet StarlockMax. Med detta smarta snabbspännsystem byter man sågblad snabbt och verktygslöst. Det tar bara några sekunder att sätta i ett nytt sågblad. Det patenterade fästsystemet Starlock finns i tre klasser: Starlock, StarlockPlus och StarlockMax. Nya batteridrivna VECTURO har verktygsfästet StarlockMax. Detta fäste är utformat för de mest krävande arbetena och maximal kraftöverföring. Extra praktiskt är att detta fäste även kan användas med alla tillbehör i samtliga Starlock-klasser. Dit hör även Starlock och StarlockPlus. Därför är nya VECTURO mycket flexibel i alla lägen.
Maximal effekt
Nya VECTURO OSC 18 är perfekt för krävande arbeten. Tack vare anti-vibrationssystemet är huset och motorn helt urkopplade. Det minimerar vibrationerna och ljudnivån för en oslagbar arbetskomfort. Och den effektstarka, borstfria EC-TEC-motorn med steglös varvtalsinställning ger en stor oscilleringsvinkel på 2° åt vänster och 2° åt höger för ett maximalt arbetstempo. I kombination med det kraftfulla och uthålliga Li-jon-kompaktbatteriet på 18 V har multiverktyget full rörelsefrihet utan kabel – även när jobben är tuffa.
Intelligenta systemtillbehör
De många systemtillbehören gör nykomlingen till det perfekta, batteridrivna universalverktyget för hälsovänligt och bekvämt precisionsarbete. Med den nya utsugsanordningen kan man såga nästan dammfritt med fri sikt över arbetsobjektet. Tack vare det nya stabiliseringsbordet för exakta sänksnitt är det enkelt att sätta verktyget exakt på markeringen eller efter styrskenan. Därför är stabiliseringsbordet utrustat med djupanslag för exakt inställning och sugadapter för dammfritt arbete. Med djupanslaget som tillbehör kan man såga exakta djup för att exempelvis anpassa en dörrkarm, samtidigt som det skyddar sågbladet. Dessa systemtillbehör monteras enkelt och verktygslöst på adaptern.
Det nya batteridrivna multiverktyget VECTURO OSC 18 finns i fackhandeln från och med april 2019. Tack vare Festool Service är nya VECTURO OSC 18 en säker investering. I det kostnadsfria servicepaketet ingår bl a direkt, praktisk och omfattande service för verktyget. Mer information om OSC 18 finns på www.festool.se.
Tekniska data: Batteridrivet multiverktyg VECTURO OSC 18
Batterispänning 18 V
Svängningar 10 000 – 19 500 varv/min
Svängvinkel 2 x 2,0°
Verktygsfäste StarlockMax
Batterikapacitet Li-jon 3,1 Ah
Vikt med Li-jon 1,6 kg
Bild: Festool