Nyheter

Finjas nya produktionslinje för EPS-betong invigd

Finja har invigt en ny produktionslinje på sin fabrik i Hässleholm, där EPS-betong nu tillverkas och förpackas i slitstarka plastsäckar. Den nya linjen är en välkommen tillökning till Finjas redan stora tillverkning av golvprodukter.
Övergången till nya förpackningar innebär en fördubbling vad gäller produktionen av företagets tre EPS-varianter, det vill säga lättviktsuppfyllnad för golv. Dessa finns nu tillgängliga i fuktsäkra förpackningar som har en lägre påverkan på miljön än nuvarande förpackningar och är dessutom 100 procent återvinningsbara. Bytet till plastförpackningar innebär att produkternas hållbarhet fördubblas från 12 till 24 månader.
– Finjas senaste produktionslinje för EPS-betong är en i raden av investeringar som gjorts de senaste åren för att möta efterfrågan och samtidigt se till att Finja är väl rustat att möta kundernas framtida behov, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.
Bild: Finja