Nyheter

Stort intresse för Lulebos nyproducerade trygghetsboende på Bergnäset

I måndags släppte Lulebo etapp 1 bestående av 60 nyproducerade lägenheter i Bergnäsets trygghetsboende på Producentvägen 1 A för intresseanmälan via Bostad Luleå. Redan vid lunchtid samma dag hade ett flertal intresseanmälningar gjorts på så gott som alla tillgängliga lägenheter.
– Det är fantastiskt roligt att det finns ett så stort intresse för det nya trygghetsboendet, säger Eva Holmberg, Marknadschef hos Lulebo.
– Det visar att vi har satsat på rätt saker och att vår verksamhet verkligen möter de behov som finns på bostadsmarknaden i Luleå.
Måndag 11 februari släpper Lulebo etapp två med ytterligare 60 lägenheter
Måndag 11 februari, endast en vecka efter släppet av etapp 1, släpper Lulebo etapp 2 med ytterligare 60 lägenheter på Producentvägen 1 B för intresseanmälan. Intresseanmälan görs via Bostad Luleå.
– Det gäller att smida medan järnet är varmt – och självklart vill vi också göra det möjligt för alla intressenter att välja bland det totala utbudet i trygghetsboendet, konstaterar Eva Holmberg.
Måndag 11 februari börjar Lulebo också släppa de totalt 61 bilplatser som finns att hyra i varmgaraget under de två nya husen på Bergnäset. Bilplatserna bokas på www.lulebo.se.
– Att flytta är ett stort beslut och det finns mycket att tänka på innan man slår till. För att göra det möjligt för fler att hinna med kommer vi att släppa bilplatserna i omgångar med några dagars mellanrum, förklarar Eva Holmberg.
Fakta om Bergnäsets trygghetsboende:
Bergnäsets trygghetsboende ligger på Producentvägen 1A och 1B, intill mejeriet, Bergnäsets hälsocentral, tandläkare och apotek, en livsmedelsbutik, den lokala pizzerian och busshållplatsen – och bara ca 2 km från Luleås centrum. Samtidigt har de nybyggda husen ett idylliskt, naturnära läge vid foten av en bergssluttning täckt av tallskog.
Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus, med vanliga lägenheter, för dig sig har fyllt 65 år. Här kan du bo så länge du vill och kan. Det är inget vård- eller serviceboende även om det i viss utsträckning är anpassat efter äldres fysiska och sociala behov. Du bor i din egen lägenhet och sköter själv ditt hushåll och dina dagliga aktiviteter. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap och samvaro, exempelvis i samvarolokalerna. En trivselvärd är knuten till boendet och tillsammans med de boende planeras och genomförs gemensamma aktiviteter. Om vårdinsatser av olika slag behövs är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.
Foto: Lulebo