Nyheter

Bosch lanserar två batteridrivna rakslipar med fräsmöjligheter

Bosch lanserar de två nya batteridrivna raksliparna GGS 18V-23 LC Professional och GGS 18V-23 PLC Professional, båda utrustade med fräsmöjligheter för bredare användningsområde.
Verktygens smala handtag tillsammans med dess låga vikt på 1,4kg gör det möjligt att arbeta noggrant i flera olika arbetspositioner, dessutom går det att enkelt komma åt trånga utrymmen tack vare utformningen med lång slipspindel.
Raksliparna arbetar snabbt med 23 000 varv i minuten för att uppnå en högre materialavverkning till exempel vid husmontering. Båda verktygen är samtidigt utrustade med borstlös motor och batteriet ProCore18V 8.0 Ah som ger en styrka jämförbar med ett nätaggregat på 1 000 watt. Kombinationen ger upp till 35% mer effekt och upp till 100% längre körtid än den nuvarande 18 volts-modellen med ett batteri på 5,0Ah.
Omfattande säkerhetsfunktioner
Raksliparna är utrustade med säkerhetsfunktionerna Drop Control, som stänger av verktyget så snart det träffar marken vid fall, och KickBack Control som gör att motorn stängs av på en bråkdels sekund om rakslipen blockeras till exempel om tillbehöret kläms fast. Båda modellerna är också utrustade med mjukstart och återstartsskydd samt säkerhetsfunktionen Intelligent Brake System som ser till att verktyget stannar inom två sekunder efter avstängning.
GGS 18V-23 PLC Professional är dessutom utrustad med Protection Switch som gör att rakslipen endast arbetar så länge knappen hålls nedtryckt.
Connectivity-funktion
GGS 18V-23 LC Professional och GGS 18V-23 PLC Professional går att koppla med Bluetooth så att verktygen kan anpassas efter behov via Toolbox-appen. Skötsel och underhåll underlättas då användaren får information om verktygets status till sin smartphone.
Tillgänglighet
GGS 18V-23 LC Professional och GGS 18V-23 PLC Professional finns nu tillgängliga i butik.
Foto: Bosch