Nyheter

ASSA ABLOY Entrance Systems lanserar den snabbgående takskjutporten OH1042S

ASSA ABLOY OH1042S är fyra gånger snabbare än en vanlig takskjutport – optimalt för verksamheter med portar som används mycket, med fordon som är olika höga, där temperaturkontroll är viktigt, där portkollisioner är vanliga eller där det är viktigt att minska drag och damm. Takskjutportens öppningshastighet är hela en meter per sekund, vilket sparar i genomsnitt 20 sekunder per cykel.
ASSA ABLOY OH1042S har designats med ett unikt styrsystem och en förstärkt konstruktion för snabbare och effektivare öppning och säker stängning. Takskjutportens snabbhet bidrar bland annat till att minska kollisionsrisken och att bibehålla inomhustemperaturen. Dessutom har den nya snabbgående takskjutporten en ljusridå som gör att dörren stoppas omgående innan den kolliderar med någon form av hinder.
– När portens fotocellsystem upptäcker ett hinder i öppningen stoppas den omedelbart, vilket minskar risken för olyckor och skador. Eftersom porten är snabbare minskar också risken för kollisioner med fordon och last avsevärt, säger Henrik Paulsson, marknadschef, ASSA ABLOY Entrance Systems.
Takskjutporten har en effektiv tätning som skyddar mot vatten, vindlaster och luftgenomsläpp. Tillsammans med portens snabbhet innebär det bättre kontroll över inneklimatet – vilket gynnar både personalen och miljön.
– Den unika öppningshastigheten på en meter per sekund ger direkta effektivitetshöjningar och besparingar. Energiförbrukningen och koldioxidutsläppen minskar samtidigt som den håller driftskostnaderna nere för verksamheten. Dessutom erbjuder porten en bättre och hälsosammare arbetsmiljö för personalen eftersom man minskar drag och damm, säger Henrik Paulsson.
ASSA ABLOY OH1042S kan anpassas efter alla storlekar och behov tack vare anpassningsbara spårsystem, ett stort antal valbara färger och valbart antal och placering av fönster.
Foto: ASSA ABLOY