Nyheter

BoKlok nominerade till Columbi Ägg

Columbi Ägg är tidningen Dagens Samhälles pris för bästa reklamkampanj riktad mot offentliga beslutsfattare. I år har 13 bidrag – av totalt 134 genomförda kampanjer i tidningen under 2018 – nominerats till priset. BoKloks markkampanj ”Låt allemansrätten gälla på bostadsmarknaden”, framtagen tillsammans med reklambyrån Ekros & Hultberg, är ett av de 13 nominerade bidragen.
De senaste sex åren har BoKlok varit nominerade till Columbi Ägg fyra gånger, och stått som vinnare en av gångerna – år 2013. Den aktuella nomineringen gäller BoKloks B2B-kampanj ”Låt allemansrätten gälla på bostadsmarknaden”, som syntes under våren 2018. Kampanjen syntes i tryckt media, digitala kanaler och sociala medier.
Kampanjen fick stor uppmärksamhet och det genomgående budskapet var tydligt: bostadsmarknaden borde vara tillgänglig för alla, och hur kan vi i branschen och samhället som helhet se till att det blir så? Motivet på annonserna var inspirerat av den brittiske graffitikonstnären Banksy och framställer BoKlok som en snäll bostadsrebell som sticker ut hakan och både vill, kan och genomför byggandet av hem för vanliga människor.
Vinnaren bland de 13 nominerade bidragen avslöjas vid en prisutdelning som går av stapeln fredagen den 29 mars.
Bild: BoKlok