Nyheter

Veidekke växlar upp inom VDC och BIM

Veidekke har anställt Emil Augustsson som närmast kommer från BIMobject. Emil tillträder en roll som VDC-ansvarig för Veidekkes Byggverksamhet och kommer tillföra spetskompetens kring VDC (Virtual Design and Construction), samt fokusera på hur Veidekke ska ta sitt arbete med VDC till nästa nivå. 
Målsättningen är hög ochVeidekke har med sin lean-inspirerade involveringsfilosofi lagt stort fokus på att skapa ökad effektivitet och bättre lösningar genom digitaliseringens möjligheter och en digital förnyelse. Nästa steg i vår utvecklingsresa är att på en ännu högre nivå integrera våra processer och verktyg för projektstyrning med det digitala byggandet.
Den utvecklingen kräver ny kompetens och där kommer Emils erfarenhet utgöra en viktig del.
– VDC är vårt viktigaste digitaliseringsinitiativ och direkt avgörande för att öka vår produktivitet. Med Emil Augustsson stärker vi ytterligare kompetens kring detta viktiga område och gör oss mer redo för klivet in i framtiden, säger Emile Hamon, ansvarig för verksamhetsutvecklingen på Veidekke Sverige.
– Att komma till Veidekke, ett företag som verkligen tar digitaliseringen på allvar, är fantastiskt. Det ska bli ett nöje att få vara med och driva byggprocessens effektivisering med hjälp av VDC. Det finns många utmaningar inom dagens byggbransch, och jag ser fram emot att utveckla arbetet med digitala verktyg för att skapa mer värde i varje steg av byggprocessen, sägerEmil Augustsson, VDC-ansvarig på Veidekke Bygg.
– Byggbranschen står inför stora utmaningar och för att leda utvecklingen framåt måste vi idag skapa produkter som vi inte vet att vi kommer att behöva inom fem år. Genom att implementera obrutna informationsflöden, VR, AR, AI, robotar etc. ökar vi Veidekkes konkurrenskraft. Hela branschen står inför denna förändring. För att ta klivet in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler. Om inte vi förändrar byggbranschen kommer någon annan att göra det åt oss,, säger Emile Hamon.
Foto: Veidekke