Nyheter

Var uppmärksam om du ska resa till Åre under alpina VM

Cirka 120000 personer ska ta sig till alpina VM i Åre, som pågår 4–17 februari. Det kommer att bli trångt i trafiken. Därför är det bra att ha koll på den senaste trafikinformationen, oavsett om du tar flyget, bilen eller tåget dit.
Det är många som kommer att vara på plats på alpina VM i Åre. Både besökare och deltagare reser dit, från olika delar av Sverige och från andra länder. Trafikverket råder därför alla som ska till och från Åre i anslutning till alpina VM att hålla sig informerade om resan, så att inga överraskningar dyker upp.
Trafikverkets webbplats kan du läsa om väglaget i realtid, eventuella olyckor som påverkar framkomligheten och förändringar i tågtrafiken.
Några råd på vägen:
Ha koll på trafikinformationen via www.trafikverket.se.
Börja resan i god tid – då slipper du stressa.
Ta det lugnt i trafiken så att du når målet.
Håll avståndet till andra fordon.
Respektera hastighetsbegränsningarna.
Anpassa hastigheten till väglaget.
Foto: Lisa Johansson