Nyheter

Sydark Konstruera byter namn till Här!.

Nu byter Sydark Konstruera namn till Här!. Namnbytet manifesterar ett nytt steg för den Malmöbaserade arkitekt- och konstruktörsfirman. Man profilerar sig nu hårdare genom att integrera konstruktörer och arkitekter. En filosofi som gör det möjligt att förverkliga de största visionerna.
Att låta konstruktörer och arkitekter arbeta nära tillsammans genom hela projekten har tydliga fördelar. Det leder till mer effektiva arbetsförlopp, när disciplinerna möts ökar möjligheten att förverkliga de största visionerna.
Arbetssättet möter dessutom de allt större kraven på hållbarhet. Filosofin ger ett skärpt fokus i frågor om materialval, och möjliggör kortare och mer miljövänliga byggprocesser.
– Genom att maximera den dynamiska kraften som finns i mötet mellan konstruktörer och arkitekter når vi längre. Det hjälper oss i alla skeden av projekten. Vi hittar snabbt rätt balans mellan vision och kalkyl, säger Mårten Belin, arkitekt och avdelningschef på Här!.
Idag praktiserar Här! metoden i projektet Västra Varvsstaden i Malmö, där man ritar skola, förskola och gymnastikhall. Ett projekt med en uttalat hög arkitektonisk ambition.
– Vi ser oss som kunskapsledande för metoden. Och vi vill uppmana och inspirera andra aktörer i branschen att följa i våra fotspår. Vi är övertygade om att en integration av konstruktörer och arkitekter är framtidens best practice, säger Fredrik Aronsson, konstruktör och avdelningschef på Här!.
Här! har 50 medarbetare, finns mitt i Malmö och arbetar främst med uppdrag i sydvästra
Sverige.
Bilden:
En fysisk modell av Västra Varvstaden tillsammans med de konstruktörer och arkitekter som arbetat med projektet genom ett integrerat arbetssätt.