Nyheter

Godkänt bygglov för HSB brf Odlaren 1 i Eskilstuna

Bygglovet för HSB brf Odlaren 1 är godkänt. I och med det godkända bygglovet kommer försäljningen av bostadsrätterna att påbörjas. HSB brf Odlaren 1 består av två huskroppar med sju våningar som tillsammans utgör 59 lägenheter.
HSB brf Odlaren 1 kommer ligga högt upp intill skogen i det nya området som växer fram på gamla skjutbanan (Trumtorp) i Odlaren. Det är två flerbostadshus med sju våningar vardera som ska byggas med totalt 59 lägenheter. Alla lägenheterna är placerade i hörn och får öppen planlösning med kök i vinkel och balkong i anslutning till vardagsrum.
– Det som gör projektet unikt är den omedelbara närheten till skogen tillsammans med närheten till staden. Där den gemensamma innergården tar slut börjar skogen som har allt från motionsslinga till bärplockning. Samtidigt har du en kort cykeltur till centrum, säger Susanna Nyhrén, projektledare från HSB Projektpartner.
Projektet byggs i enlighet med Miljöbyggnadsklass Silver som borgar för låg energiförbrukning, godkända byggmaterial och bra boendemiljö. Första spadtaget tas efter att 30 % av lägenheterna är sålda och är beräknat till hösten 2019. Projektet beräknas att vara färdigställt under våren 2021.
Fakta om HSB brf Odlaren 1
Bostadsrättsföreningen består av två huskroppar om sju våningar och totalt 59 lägenheter.
Antal rum: 2 – 4 rok Boarea: på 48 – 86 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Säljstart: 20 februari 2019
Byggstart: Preliminärt hösten 2019
Inflyttning: Preliminärt sommaren 2021
Arkitekt: Engstrand och Speek
Visualisering: Diakrit