Nyheter

NCC bygger vård- och omsorgsboende i Ronneby

NCC har fått uppdraget att bygga Ronnebys nya vård- och omsorgsboende med 77 lägenheter för Attendo. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 100 MSEK.

– Ronneby växer och utvecklas och kommunen har ett expanderingsbehov. Vi är glada att kunna möta detta med ett välplanerat vårdboende. Tillsammans kan NCC och Attendo nu stötta kommunen i detta efterlängtade projekt, säger Eva Undén, byggprojektledare på Attendo.

NCC kommer att bygga 77 lägenheter i ett hus med fyra våningar. De flesta lägenheterna kommer bli 31,5 kvadratmeter stora och inrymma egen kokvrå. Boendet kommer att ha gemensamhetsytor på varje våningsplan och på översta våningen kommer det att finnas en inglasad vinterträdgård. Den totala tomtytan på drygt 5 500 kvadratmeter kommer även att få en tillgänglig och välplanerad utemiljö.

Kvarteret Kilen, där vårdboendet kommer att byggas, är strategiskt beläget vid Ronnebyån, mellan den historiska Brunnsparken och stadens centrum, och i direkt anslutning till järnvägs- och busstation.

– Uppdraget är en totalentreprenad och byggs enligt Miljöbyggnad Silver, med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval, säger Staffan Ekdahl, produktionschef NCC Building Sweden.

Projekteringsarbetet startade under november 2018 och markarbetena påbörjas vintern 2019. Boendet färdigställs det andra kvartalet 2020.

Illustration: Krook & Tjäder