Nyheter

Nu öppnar plan 3 och 4 i Akilles i Linköping

Lagom till julhandeln blir ytterligare 260 parkeringsplatser tillgängliga i parkeringshuset Akilles i centrala Linköping. Under hösten har Sankt Kors byggt ett tredje och fjärde våningsplan för att fördubbla kapaciteten av parkeringsplatser. Totalt finns det nu 479 parkeringsplatser i huset.

Från och med idag måndag öppnar också två nya in- och utfarter till Akilles. Nu går det att köra in och ut från Västra Vägen och från Gröngatan.

De nya hissarna är byggda i glas för att öka både trivsel och trygghet. Huvudmaterialet i fasaderna på insidan av parkeringshuset kommer också att vara glas. Fasaderna kommer att stå färdiga i februari 2019 och den sista våningen, taket, invigs i april 2019 om allt går som beräknat.

– Vi har fortfarande en del arbete kvar med Akilles. Vi siktar på att kunna öppna taket i april, lite beroende på hur sträng vinter vi får. Vi ska också montera fasaden och göra utsmyckningen innan vi är helt klara, säger Niklas Hallkvist, projektledare på Sankt Kors.

När Akilles står färdigt kommer det att rymma totalt 615 parkeringsplatser på fem plan, 12 elbilsplatser och förberett för ytterligare 24 stycken. Runt parkeringshusets två sidor, längs Storgatan och Västra Vägen, kommer ett hotell att byggas.

Fakta:
Parkeringshuset kommer i färdigt skick bestå av fem plan, 615 p-platser, 12 laddplatser för elbilar och förberett för ytterligare 24 stycken.
Arkitekt: Winell & Jern Arkitekter
Totalentreprenör: NCC