Nyheter

Fiskars lanserar Hardware Pro – handverktyg för proffssnickaren

För första gången i Europa lanserar Fiskars nu Hardware Pro, en serie handverktyg anpassad för professionellt verksamma såväl som DIY-entusiaster. Under våren 2019 utökar Fiskars sitt breda sortiment med funktionella hammare, bultsaxar, slag- och skärverktyg.

Hardware Pro förenar Fiskars gedigna hantverkskunskap och historia med innovativ design och teknik. Serien omfattar ett brett sortiment av handverktyg, slag- och skärverktyg samt knivar med fokus på kvalitet, prestanda och ergonomi.

Kraftfullt resultat med liten ansträngning
Hardware Pro-seriens skärverktyg är framtagna med de innovativa teknologierna PowerArc™ och PowerGear™ vilka förhöjer redskapens kapacitet och komfort. Verktygens unika tekniker ger kraftfull och effektiv precision utan att kräva en större ansträngning.

Fiskars lanserar även verktygsknivar speciellt framtagna för såväl yrkesmålaren som hobbysnickaren. Knivarna är berikade med den nya beläggningen Car-bonMax™ som behåller bladens skärpa upp till 24 gånger längre än standardredskap. Därtill är knivarna även utvecklade med ett låsningssystem som förhindrar att bladen utlöses automatiskt.

Hardware Pro omfattar också ett brett sortiment av slagverktyg. Verktygen är utformade med IsoCore™ Shock Control System, ett unikt anti-vibrationssystem som minskar verktygens belastning på kroppen. IsoCore™ gör att 70% av varje slag absorberas och stöts bort från kroppen, jämfört med liknande verktyg med trähandtag. Slagverktygens handtag har en unik ergonomisk utformning som ger ett bättre grepp och förhöjer slutresultatet.

Fiskars Hardware Pro finns i butik och hos återförsäljare från januari 2019.