Nyheter

Innovativ Pennförpackning För Mångsidig Packningsprodukt

LOCTITE® 518 universalpackning blir bara bättre och bättre. Den banbrytande produkten lanserades från början som ersättning för svårhanterliga konventionella färdigskurna packningar. Nu blir den ännu bättre tack vare den innovativa förpackningen, som kommer att bredda användningsområdet för produkten.

LOCTITE® 518 är en universalpackning och ett anaerobt lim som kan härda även vid lätt ytkontaminering ,såsom olja, och går att använda utan aktivator på rostfritt stål och aluminium.

Nu lanserar Henkel, företaget bakom LOCTITE 518, en ny roll-onapplicerare som ger samma läckfria egenskaper med en roller: en enkel appliceringsmetod som sparar tid och minskar både avfall och kladd.

En viktig orsak till läckage med konventionella kompressionspackningar är dålig ytkontakt, tendensen att packningarna sätter sig vid dynamisk last och deformation av skruvhål som orsakar sprickor. Eftersom LOCTITE® 518 är en flytande packning i form av ett anaerobt lim är den ett idealiskt alternativ: den fyller alla håligheter, står emot högt tryck och bibehåller förspänningen när den har härdat helt. Flytande packningar är lättare att demontera för underhåll, genom att man helt enkelt applicerar klyvbelastning mellan flänsarna, samt att återmontera – vilket förenklar underhållet. Till skillnad från färdigskurna packningar går det att skapa valfri storlek och form, vilket innebär att man slipper ha mängder av färdigskurna packningar på lager.