Nyheter

ABB fortsätter expansionen inom Gör-det-själv-marknaden

Bauhaus kunder i Sverige kan nu köpa ABB-produkter som strömställare, vägguttag, normkapslingar och hemautomation. Sedan 2014 säljer ABB installationsprodukter via Clas Ohlson och nu fortsätter etableringen på ”Gör-det-själv-marknaden” (DIY). Ett större utbud av ABB:s installationsprodukter kommer nu att säljas via bauhaus.se och från de 19 Bauhausbutikerna i landet.

Den fortsatta expansionen är en viktig del av ABB:s strategi för att öka medvetenheten om och tillgängligheten av ABB:s installationsprodukter, för både yrkesprofessionella och konsumenter.

– Vi är mycket glada över att Bauhaus satsar på ABB och att vi nu får chansen att utöka vårt samarbete, säger Ralf Späth, försäljningschef Retail på ABB Electrification Products.

– Produkter från ABB är kända för sin kvalitet och säkerhet vilket vi på Bauhaus värdesätter. Vi har under snart två års tid med framgång sålt ett urval av ABB:s sortiment av strömställare och vägguttag. Nu är vi glada över att kunna erbjuda ett större erbjudande av ABB:s produkter, så som designströmställare, normprodukter, normkapslingar och hemautomation, säger Johan Saxne, marknadsdirektör på Bauhaus.

I den nyöppnade butiken i Stora Bernstorp i Malmö har Bauhaus tillsammans med ABB skapat en Smart Home Studio. Där kan besökarna för första gången testa hemautomationssystemet ABB-free@home®. Studion är uppbyggd med en hall, ett vardagsrum och ett badrum. I studion kan bland annat belysning, golvvärme, radiatorer, markiser, fönster och ventilation styras. Det finns förinställda scenarier eller så kan besökarna välja funktion själv via en touchskärm eller tryckknappar. Produkterna i ABB-free@home®-sortimentet beställs via Bauhaus webbshop. Även installation kan beställas via Bauhaus elinstallatörer.

– Smart Home Studio är en unik och fantastisk möjlighet för oss att demonstrera hemautomationssystemet ABB-free@home® för konsumenter, vilket inte har varit möjligt tidigare, säger Ralf Späth.

Foto: ABB