Nyheter

BoKlok bygger 33 radhus i Kävlinges nya stadsdel Stationsstaden

I den nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge ska BoKlok bygga 33 bostadsrätter i radhusform. Försäljningen kommer att starta i början av 2019. Byggstart är planerad till våren 2019, med beräknad inflyttning till sommaren 2020.

– Vi är väldigt glada över att åter vara med och bidra till Kävlinges utveckling – den här gången dessutom till utvecklingen av en helt ny stadsdel, Stationsstaden, säger Lina Nero, projektledare på BoKlok.

Husen har 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Varje hus får egen trädgård med terrass. Trädgårdens storlek varierar och vissa av husen får även balkong. Priser och månadsavgifter är ännu inte framräknade, men att det kommer röra sig om kloka priser kan ändå utlovas:

– Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Lina Nero.

Projektet som kallas BoKlok Bangården kommer ligga centralt i den nya stadsdelen Stationsstaden, som just nu tar form intill Kävlinge Station. Förutom ett unikt pendlingsläge med frekventa tågavgångar till Lund, Malmö, Landskrona och Helsingborg, kommer Stationsstaden bjuda på ett grönt och myllrande gatuliv med nytt torg, stadspark, butiker, serveringar och ett flertal servicefunktioner.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Malmö. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Foto: BoKlok