Nyheter

24 nya ABK-lägenheter på populära Sommarlust

På Sommarlustområdet bygger AB Kristianstadsbyggen (ABK) nu två nya trevåningshus med totalt 24 hyreslägenheter, som ska stå klara för inflyttning nästa höst.

– Sommarlustområdet är attraktivt och många söker när vi har lediga lägenheter här, säger ABK:s vd Henrik Strand. Med de här nya husen möjliggör vi för fler att bosätta sig på området.

Lägenheterna är tolv tvårummare på 60 kvadratmeter och tolv trerummare på 72 kvadratmeter. Alla lägenheter har inglasade balkonger och de som bor på markplan får dessutom egna uteplatser. Husen har hiss direkt i markplan.

Lägenheterna kommer att vara sökbara på abk.se 11 februari – 4 mars 2019. De nya husen i kvarteret Oxen får adresserna Utställningsvägen 12 B respektive Sommarlustvägen 3.

I den öppna delen mellan vardagsrum och kök skapas en naturlig plats för umgänge och gemenskap. I hall, badrum och kök finns grafitgrått, tåligt, klinkergolv och i alla övriga rum golv av ljus ekparkett. Fönsterbänkarna är i natursten. Alla bostäderna är utrustade med diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn, energisnål kyl och frys och bänkskivor i tåligt laminat. I det helkaklade badrummet finns tvättmaskin och torktumlare.

Individuell vattenmätning gör att hyresgästerna själva kan påverka sin vattenräkning och spara pengar, energi och miljö.

Sommarlustområdet är ett av Kristianstads mest attraktiva områden, med nära till det mesta. Strövområdet Björket är bara ett stenkast bort, liksom ishallen och skola, restaurang och matbutik finns nära.

Bild: ABK/WEC360