Nyheter

Hemfrid tar nästa steg i sin digitala omställning

Hemfrid tar nu nästa steg i sin digitala omställning och lanserar en ny kundapp som gör det enklare att använda Hemfrids tjänster. Tidigare i år lanserades en app för medarbetare. Apparna slås nu ihop och utgör en ny digital plattform som ska förbättra både kund- och medarbetarupplevelse.

– Vi påbörjade vår digitaliseringsresa för att möta våra kunders och medarbetares förväntningar på framtidens tjänster i hemmet. Att investera i en ny digital plattform har varit ett viktigt steg i vår målsättning att skapa en enklare och mer friktionsfri vardag. I den nya appen kan kunderna ta hand om sitt hem enkelt och mobilt, säger Hemfrids vd Maria Andersson.

Appen har tagits fram för att skapa en mer personlig, skräddarsydd och tidsoptimerad tjänst. I applikationen kan kunderna administrera sina tjänster i hemmet, kommunicera enklare med Hemfrids medarbetare och hålla koll på sitt rutavdrag. Det är också enkelt att boka Hemfrids extratjänster som barnpassning, flytthjälp, enklare hantverk och återvinning.

Arbetet med att ta fram en ny digital plattform har gjorts i samarbete med BBH som står för strategi och design, och Deloitte Consulting som står för crm och back-end.

– Vi är oerhört stolta över det arbete vi gjort ihop med Hemfrid. Det känns väldigt inspirerande att teamet på Hemfrid fortsätter att leda och utmana sin bransch, och att vi på BBH har haft förmånen att hjälpa dem att ytterligare förenkla vardagen för så många kunder och medarbetare. Hemfrid står väl rustade att möta både nya och gamla aktörer tack vare sin framsynthet och höga digitala ambitioner, säger Mattias Guilotte, Business Director på BBH.

– Vårt samarbete har resulterat i en helt ny plattform för att tillgodose Hemfrids krav på användarvänlighet, transparens och säkerhet vad det gäller tjänster i hemmet. Vi på Deloitte är glada över att fått vara med och bidra med vår lokala kompetens och globala erfarenhet i att realisera detta strategiska initiativ, säger Johan Markborg, Partner Deloitte Consulting.

Fakta Hemfrid:
Hemfrid är idag Sveriges största leverantör av hushållsnära tjänster och erbjuder tjänster som städning, barnpassning, flytt och mycket annat. Företaget har varit med och skapat en bransch som växer snabbt och förra året gjorde fler än 890 000 svenskar avdrag för en hushållsnära tjänst.

Bild: Hemfrid