Nyheter

PreOpening anlitas till Lisebergs Jubileumsprojekt

Nordens största nöjespark planerar för ett nytt upplevelsehotell samt vattenpark. Uppdraget att genomföra köksprojekteringen har gått till konsultbolaget Preopening.

Liseberg Jubileumsprojekt är den vattenpark och det upplevelsehotell som Liseberg planerar för att uppföra söder om den befintliga nöjesparken. Projektet är tänkt att stå klart under tiden för Göteborgs 400-årsjubileum och Lisebergs 100-årsjubileum, det vill säga mellan 2021 och 2023.

I ett uppdrag från NCC har Preopening fått ansvaret att genomföra projekteringen av samtlig restaurangverksamhet i den inledande projektfasen. Arbetet består av att stödja beställaren i planering av flöden och logistik samt layout av kök och förvaring. Syftet är att optimera verksamheten i funktionalitet och upplevelse för personal och gäster.

– Hotellet och vattenparken planerar att utspisa tusental besökare varje dag samtidigt som gästerna får en unik och tematiserad upplevelse. Det ställer enormt höga krav på förarbete och planering, säger Andreas Moene som är vd på Preopening. Att vi deltar i projektet på ett tidigt stadium visar att beställaren förstår vikten av funktion i hotell- och restaurangprojekt.

Den inledande projektfasen för Preopening pågår för fullt och förväntas vara klar sist mars 2019.

Foto: Liseberg