Nyheter

Stenströms och Helsingborgshem tar första spadtaget

På fredagen tog Stenströms och Helsingborgshem det symboliska första spadtaget för den gemensamma satsningen på Drottninghög. Vid korsningen Regementsvägen och Vasatorpsvägen kommer Stenströms att bygga nya kontorslokaler och samtidigt bygger Helsingborgshem ett nytt parkeringshus med lager precis intill.

Efter lång planering sätter Stenströms och Helsingborgshems nu spaden i marken för det gemensamma projektet på Drottninghög. Ett Drottninghög som dagen till ära bjöd på sol och klart väder för de talare och medverkande som fanns på plats tillsammans med ett 40-tal inbjudna.

– Jag känner stor glädje och stolthet för detta projekt som vi planerat under lång tid. Det kommer att bli ett nytt landmärke och en ny mötes- och arbetsplats på Drottninghög, säger Lars Hansson, Helsinborgshems ordförande.

Projektet går under namnet Drottningen och planen är att det ska vara klart till årsskiftet 2020/2021. Parterna kommer sedan att hyra ut ytor till varandra. Det finns långtgående planer på en restaurang högst upp på våning 11 och ett café i gatuplan i kontorshuset. Just nu slipas detaljerna i koncept och upplägg. Detta förväntas vara klart inom kort och därmed kommer närmare 70 procent av ytan vara uthyrd.

– Samarbetet med Stenströms är stor styrka och ger projektet ytterligare en dimension Här på Drottninghög skapar vi tillsammans en variation av fastigheter, trivsamma miljöer, förutsättningar för folkliv och attraktiva mötesplatser, avslutar Lars Hansson.

Nya kontorslokaler, mötesplatser och parkeringsmöjligheter tillför viktiga delar till ett Drottninghög i förändring både för de som bor i området idag och för de som flyttar hit framöver. Det bidrar till en mer dynamisk stadsdel med liv och rörelse och här skapas en ny entré till Drottninghög och ett nytt landmärke för denna del av Helsingborg.

På bilden:
Anders Bengtsson, ordförande Stenströms Skjortfabrik, ger tummen upp på första spadtaget för nya kontorshuset på Drottninghög.