Nyheter

Peab bygger ut Tofta skjutfält

Peab har fått uppdraget att bygga ett stridsfordonsgarage, en multifunktionsbyggnad samt gym- och motionshall på Tofta övnings- och skjutfält på Gotland. Beställare är Fortifikationsverket och kontraktssumman uppgår till 330 MSEK.

Uppdraget är en utförandeentreprenad med byggstart i november 2018 och som pågår till slutet av 2020.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2018.

Gotlands garnison är den första garnison som byggs upp på detta sätt sedan 80-talet.

– Vi är stolta över att vara en del i att bygga upp Gotlands nya garnison. Den nya garnisonen innebär nya arbetstillfällen och att fler människor kommer att flytta till Gotland. Det gör att skolor, affärer och andra företag får möjlighet att utvecklas, vilket stärker samhället, säger Göran Wiking, regionchef på Peab.

Illustration: C.F. Møller Architects