Nyheter

K2A tecknar avsiktsförklaring med Region Gotland

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus har ingått en avsiktsförklaring med Region Gotland där regionen erbjuder sig att finna lämplig mark för Svenska Studenthus att utveckla cirka 150 studentbostäder i Visby.

­– Det är glädjande att en ny aktör vill bygga studentbostäder i Visby. Vi ska göra vårt bästa för att få fram byggbar mark vilket är angeläget både för studenterna och Gotlands utveckling, säger Eva Nypelius (C), regionstyrelsens ordförande.

– Avsiktsförklaringen med Region Gotland är ett positivt steg för oss mot att etablera Svenska Studenthus i Visby. Vårt koncept med yteffektiva och Svanenmärkta lägenheter passar bra in på marknaden här, säger Johan Knaust, VD K2A.

Interiörbild från Svanenmärkt studentlägenhet.
Foto: K2A