Nyheter

Danaflex Foam 591 – ett helårsskum till det svenska klimatet

Dana Lim har ett gediget sortiment som passar perfekt till höstens byggprojekt. En produkt som passar extra bra när vi närmar oss kallare tider är helårsskummet Danaflex Foam NBS 591. Det kan nämligen användas ända ner till -10°C.

Danaflex Foam NBS 591 är ett flexibelt PU-skum utvecklat för montering av dörrar och fönster, för isolering och ljuddämpning mellan betongelement och mer därtill. Det flexibla skummet klarar rörelser upp till 35% och har en utmärkt elastisk återhämtning som resulterar i bästa möjliga rörelseupptagningsförmåga utan att spricka.

Jack Rosander, säljare hos Dana Lim Sverige, berättar om helårsskummet som gör sig bra under samtliga årstider:

– I Sverige kan det vara utmanande att arbeta som hantverkare då man måste jobba i olika väderförhållanden och det är stora skillnader om man befinner sig i norr eller söder. Hos Dana Lim är vi glada över att kunna erbjuda produkter som fungerar i alla slags väder och som gör hantverkarens vardag lättare. Danaflex Foam kan användas året om. Skummet kan påföras vid lufttemperaturer från –10°C till +35°C. Det gör att produkten lämpar sig bra för användning utomhus nu när vi närmar oss vintersäsongen, men även när man upplever så varma sommarmånader som vi gjort i år.

Skummet är avsett för NBS-pistol och med hjälp av den uppnås en kontrollerad expansion som gör det lättare att påföra en passande mängd. Jack Rosander fortsätter:

– Det är viktigt att komma ihåg att skaka skummet ungefär 20 gånger samt fukta underlaget innan användning. Fogen eller reparationsområdet kan fyllas till cirka 70% då skummet expanderar ytterligare när det härdar. Kom ihåg att rensa NBS-pistolen både invändigt och utvändigt efter användning. Det gör du enkelt med PU Rensvätska 599 som är ett effektivt rensmedel för borttagning av färskt polyuretanskum.

Ett populärt skum bland svenska hantverkare
Bolist Färgelanda är en bygghandel som säljer mycket av Danaflex Foam NBS 591. Camilla Antonsson, butikssäljare berättar:

– Det märks tydligt att hantverkare som handlar hos oss är väldigt nöjda med Danaflex Foam som de kan använda året runt. Vi säljer ungefär två kartonger i veckan.

Jack Rosander är glad för samarbetet och för att Dana Lims produkter blir rekommenderade till hantverkare:
– Vi är stolta över att leverera produkter som passar svenska hantverkare som handen i handsken och som motstår både väder och vind.