Nyheter

Formica Group utökar utbudet – fasadbeklädnad med högpresterande fjällpanelssystem

Formica Group, en ledande global tillverkare av ytprodukter, lanserar nu ett nytt innovativt fasadsystem. VIVIX® Lap är en högpresterande beklädnadslösning och ett modernt alternativ till trä och fibercement, som erbjuder ett snyggt slutresultat, snabb och enkel montering och inget löpande underhåll.

De försågade VIVIX Lap-plankorna monteras överlappande, vilket ger en klassisk fjällpanel med en modern tvist som passar både för bostäder och kommersiella fastigheter, och kan användas av både hemmabyggare och proffs. De lämpar sig väl till både nybyggden och renoveringsprojekt och kan monteras till exempel på attefallshus, skjul och garage, kontor eller butiker.

I Skandinavien föredrar man traditionellt ofta virke för fasadbeklädnader. VIVIX Lap baseras på den här traditionen, men med egenskaper som lämpar sig bättre för att motstå väderförhållanden. Produkten erbjuder även längre hållbarhet, fuktresistens och slagtålighet och finns i ett urval av moderna färger och trämönster.

Den låga vikten gör den enkel att montera och skruvinfästningen med överlappande plankor skapar rena, snygga linjer. VIVIX Lap behöver varken förseglas eller målas och kräver inget löpande underhåll.

Med sin mångsidighet är VIVIX Lap ett kostnadseffektivt sätt att förbättra utseendet och energieffektiviteten hos äldre byggnader eftersom produkten kan installeras på befintlig fasad och kan utformas för att inkludera ytterligare isolering. VIVIX Lap kan också användas för att helt klä nya byggnader eller skapa ett designelement tillsammans med kompletterande material som tegel, puts eller glas.

VIVIX Lap kommer i förpackningar om fyra stycken 2990 mm (längd) gånger 180 mm (höjd) plankor med en tjocklek på 6 mm. De kan monteras direkt på trä- eller metallramverk och kan enkelt kapas på plats vid behov med minimal mängd damm och stök.

I sortimentet erbjuds i åtta enfärgade dekorer, från ljusa och fräscha Alpino till eleganta Diamond Black, samt fyra storskaliga TrueScale trädekorer.

VIVIX Lap är ett komplett fasadbeklädnadssystem med ett utbud av färdigkapade plankor och färgmatchade tillbehör, inklusive profiler och skruvar för snabb och enkel installation.

Fakta:
· Överlappande fasadbeklädnad med förpaketerade plankor

· Perfekt för både hemmabyggare och proffs

· Snabb och enkel montering

· Kräver ingen ytbehandling eller försegling

· Tillgänglig i åtta färger och fyra trämönster

· Komplett system med färgmatchade profiler och tillbehör

Formica Group är världsledande inom design, tillverkning och distribution av innovativa ytprodukter för kommersiellt och privat bruk. Formica® högtryckslaminat är ”originalet” med 100 år av produktinnovation och tillverkningserfarenhet. Formica-laminat är hållbart, lätt att hålla rent och tåligt mot stötar, värme och repor. Det bibehåller sitt utseende över tiden och kräver minimalt med underhåll. Materialet är tåligt mot fukt och kan ångrengöras eller desinficeras utan några negativa följder. Typiska användningsområden är väggpaneler, dörrar, provrum, möbler, kassadiskar och mycket mer.