Nyheter

Hemköp Nordstan störst i centrala Göteborg

Hemköp satsar i Göteborg med rekryteringar och utbyggnad av butiken i Nordstan som blir Göteborgs innerstads största matbutik. Konditori och butikslagad sushi är nyheter i butiken som nyöppnar idag.

Från Östra Hamngatan har ytterligare en entré byggts och ytan går från ca 1 700 till 2 700 kvm. Fokus är ett brett utbud av färskvaror med manuell delidisk och salladsbar finns för snabba måltider. Frukt- och gröntavdelningen har blivit nästan tre gånger större än tidigare.

Butikschef Mikael Pettersson som varit med och byggt upp Hemköp Frölunda Torg tog i våras över ansvaret för butiken.

– Vi har ett nytt konditori med två konditorer som baka tårtor och bakverk. En egen del för sushi har byggts, här lagas det dagsfärsk sushi direkt i butiken. Två av flera lösningar som förenklar och spar tid för våra kunder, säger Mikael Pettersson, butikschef Hemköp Nordstan.

Efter fem nyanställningar arbetar totalt 63 medarbetare i butiken. Nyöppning sker den 1 november med smakbjudningar och kalaspriser hela veckan.

Foto: Tommy Holl