Nyheter

Scandic Örnsköldsvik renoverar och expanderar

Scandic har tillsammans med Midstar Hotels, fastighetsägare av Scandic Örnsköldsvik, beslutat att bygga ut hotellet med en ny huskropp som ska rymma 60 nya hotellrum och en ny konferensavdelning.

Förutom tillbyggnaden kommer även befintliga ytor att renoveras genom bland annat en uppfräschning av fasaden samt renovering och utökning av lobby och restaurang. Byggstart planeras under hösten och hotellet beräknas vara färdigställt under 2020.

Scandic Örnsköldsvik som öppnade 1977 står inför en större förändring när en ny huskropp kommer att byggas i anslutning till det befintliga hotellet. Hotellets 103 rum kommer att utökas med ytterligare 60 rum samt en helt ny och modern konferensavdelning. Samtidigt genomgår det befintliga hotellet en förvandling när den nuvarande lobbyn och restaurangen renoveras och utökas till en stor restaurang för större sällskap och grupper, hotellets fasad fräschas upp och poolområdet får en utökad relaxavdelning i anslutning till gymmet.

I samband med projektet planeras det även för ett rejält ansiktslyft av befintliga hotellrum på ett helt våningsplan. Projektet startar omgående och hela hotellet beräknas vara färdigställt under 2020.

– Vi ser en spännande utveckling i Örnsköldsvik och det gör att vi tillsammans med Midstar Hotels vill satsa på att utveckla och utöka verksamheten. Den nya konferensavdelningen och restaurangen gör att vi kan ta större grupper och möten än vi kunnat tidigare och när det är klart kommer vi att kunna erbjuda både hitresta gäster och lokalbefolkningen en riktigt härlig hotellupplevelse, säger Anders Nilsson, hotelldirektör Scandic Örnsköldsvik.

– Vi är överlyckliga att äntligen få förverkliga den plan som funnits under en längre tid att utveckla och skapa ett större modernt fullservice-hotell som kan möta den växande efterfrågan som finns i Örnsköldsvik. Hotellet kommer i framtiden ha en fantastisk möjlighet och bli mer attraktivt för större evenemang och grupper i olika storlekar vilket även i sig bidrar till Örnsköldsvik som helhet säger Peter Tengström, Partner och Managing Director Midstar AB.