Nyheter

NCC renoverar 89 hyreslägenheter i Helsingborg

På uppdrag av Helsingborgshem ska NCC renovera två fastigheter, med totalt 89 hyresrätter, på Vaktgatan i området Fredriksdal i Helsingborg. Uppdraget är en totalentreprenad.

– Vi ser fram emot att starta projektet där vi tar ett helhetsgrepp och förutom att ta hand om underhållsbehovet även gör åtgärder för att öka tryggheten och attraktiviteten för de boende. Ambitionen är också att energieffektivisera, säger Karl Martell, byggchef på Helsingborgshem.

NCC:s uppdrag innefattar stambyte, tak- och fönsterbyte samt nya entrépartier i en tillbyggnad till befintliga trapphus, liksom vissa åtgärder i utemiljön. I uppdraget ingår även badrumsrenovering och byte av kök samt optioner för solfångare på tak och ventilationsanläggning.

Uppdraget är en totalentreprenad och där man under hösten börjar med projektering. Själva renoveringsarbetet beräknas påbörjas i början av 2019.

– Vi har stor erfarenhet av renovering av flerfamiljsfastigheter och ser fram emot att tillsammans med Helsingborgshem bidra till fler attraktiva och trygga boendemiljöer på Fredriksdal i Helsingborg, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building.

Affären uppgår till 70 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building Sweden.