Nyheter

Nu får Älmhultsborna åter chans att bo klokt i BoKlok

Det är snart 8 år sedan Älmhultsborna senast hade chansen att få bo klokt, men nu är det dags igen. I Hagabo, där ett nytt bostadsområde växer fram, planerar BoKlok att bygga två fyravåningshus med totalt 36 lägenheter – BoKlok Haga. Försäljningen startar till våren 2019 och byggstarten planeras till samma sommar, med beräknad inflyttning våren 2020.

– Att vara tillbaka i Älmhult och utveckla ett nytt område med prisvärda lägenheter i Hagabo, med närhet till både grönområden, vatten och allt man behöver dagligen känns väldigt kul, säger Simon Wedeborg, projektledare BoKlok.

Lägenheterna byggs som bostadsrätter och kommer att ha två, tre eller fyra rum och kök med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Oavsett storlek är lägenheterna öppna, ljusa och kvadratsmarta, och alla har altan med egen grästäppa eller balkong. Varje lägenhet får dessutom en parkeringsplats och ett förrådsutrymme i området. Mellan husen skapas gemensamma ytor där de boende kan umgås och barnen leka. Dessutom kommer de två husen att utrustas med solceller på taken.

– Solcellerna på taket är vi lite extra stolta över. De kommer att ge ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen. Eventuellt överskott skickar vi ut på elnätet så fler kan få grönare el, berättar Simon Wedeborg, projektledare BoKlok. Och bäst av allt är att solcellerna inte kommer kosta kunderna något extra alls!

– Bostäderna kommer ligga nära Älmhults centrum och tågstationen, vilket gör det enkelt att pendla till bland annat Växjö och Malmö utan att behöva vara beroende av bil. Men kanske bäst av allt är att IKEA är så pass nära, säger Simon Wedeborg, projektledare BoKlok. För vem behöver IKEA allra mest, om inte den nyinflyttade?

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten som hålls på IKEA Älmhult, och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.