Nyheter

Systemhus försäljning av attefallare ökar kraftigt

Systemhus expanderar sin husproduktion. Genom förvärvet av SGE öppnas dörren till ytterligare leverantörer.

Systemhus kunde i förra veckan informera om förvärvet av SGE Construction AB som innebär att Systemhus byggnadskapacitet markant har förstärkts och i samband med detta kan företaget nu även meddela att försäljningen av attefallare kraftigt ökat.

Sedan tidigare har Systemhus en minoritetspost i Mälardalens Husproduktion AB som för närvarande har nått sitt kapacitetsmässiga produktionstak och för att omhänderta den ökade försäljningen av attefallare startar nu Systemhus upp en egen husproduktion i Lettland via SGE Constructions upparbetade kanaler. Det innebär att Systemhus till 100% kan styra produktionen till att matcha efterfrågan på attefallare.

Uppstarten av en fabrik i Lettland är ett direkt resultat av det i dagarna intensiva arbete som pågår med att integrera de båda företagen, både personal- och strukturmässigt, för att nu effektivt kunna fortsätta att ta hand om befintliga kunder och realisera Systemhus kraftigt växande projektportfölj och ökade attefallsförsäljning.

– Det är imponerande att se vilket engagemang och energi som skapas genom det pågående integrationsarbetet med SGE Construction varav utvecklingen inom affärsområdet attefallare är det senaste i raden och ett direkt resultat av nyrekryteringen av Gramoz Krasniqi som försäljningsansvarig. I Systemhus pågående nyemission fokuserar vi på tre affärsområden, projektutveckling, Cryptoproperties och attefallare. Det känns mycket stimulerande att kunna konstatera alla tre nu är inkluderade i utvecklingen, säger Systemhus vd Linus Söder.