Nyheter

Wihlborgs byggstartar Prisma

Idag tas det officiella första spadtaget för Prisma – Wihlborgs nya kontorshus i Oceanhamnen i Helsingborg. Med sin spektakulära arkitektur är Prisma en blivande stadsikon med unik lyskraft och influenser från Europas metropoler. Hösten 2020 står 11 000 m² toppmoderna kontor färdiga för inflyttning.

– Jag är stolt över att vi med Prisma är med och bidrar till utvecklingen av Helsingborg. Här skapar vi kontor i toppklass vid kanten av det glittrande Öresund och ett stenkast från Helsingborgs central. Oceanhamnen erbjuder fantastiska möjligheter och kan fungera som en vitamininjektion för näringslivet i Helsingborg, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– För dagens företag är det viktigt att kunna erbjuda attraktiva miljöer som stimulerar kreativitet och samarbete. Företagets varumärke och lokaler är viktiga faktorer för att kunna rekrytera de bästa medarbetarna. I Prisma hittar man just detta – kontor med internationell klass, ljus, rymd, en fantastisk takterrass och fina mötesplatser i bottenplan.

Prisma är ritat av Erik Giudice Architects med kontor i Paris, Malmö och Stockholm. Arkitekturen är inspirerad av ljuset, utsikten mot Danmark och färjorna som ständigt är i rörelse. Resultatet är ett hus med lätta, maritima linjer, en luftig atmosfär och en lekfull fasad.

Prisma kommer att uppfylla högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Solpaneler på taket producerar grön el som används för att driva husets klimatanläggning, levande sedumtak fångar upp partiklar i luften och isolerar mot både värme och kyla och kökens avfallskvarnar gör att matrester kan bli biogas. Byggnadens självreglerande ventilationssystem ger optimal temperatur och luftkvalitet och frånvarostyrd LED-belysning håller nere elförbrukningen.

Investeringen beräknas till 405 miljoner kronor exklusive markförvärv för 11 000 m² kontor samt parkering och gemensamma ytor. Entreprenör för projektet är Skanska.

Läs mer på prismahelsingborg.se