Nyheter

OBOS byggstartar etapp 1 på Prästgårdsgärde

Det nya bostadsområdet i Falköping kommer att byggstarta i och med Brf Lövängen i november. Det var under våren 2017 som OBOS vann kommunens markanvisningstävling för området Prästgårdsgärde, endast ett stenkast från Falköpings centrum.

Här planerar man för totalt 170 bostäder som ska byggas under kommande år, och först ut i etapp 1 är Brf Lövängen med 26 bostadsrätter i radhus.

– Vi säljstartade under våren 2018 och eftersom vi nu har sålt 13 av 26 bostäder har vi tagit ett beslut om byggstart, berättar projektutvecklare Fredrik Karlsson.

Bostadsrätterna har en boarea på 107 kvm och byggs i två plan utifrån koncernens bostadskoncept Start Living. Smarta volymhus som snabbt kommer på plats och som dessutom är bra för miljön då de byggs i trä.

– Dessa radhus har en god standard i inredningen och planlösningen är genomtänkt för att passa en modern familj, säger Fredrik. Öppet mellan kök och vardagsrum på nedervåningen och tre rymliga sovrum på övervåningen.

Till radhusen ingår färdig trädgård, en uteplats på baksidan samt möjlighet till plats i garage för familjer med två bilar eller behov av ytterligare förvaring. Husen ligger som i ett c som utgör inramningen för hela bostadsområdet med en trevlig innergård.

– Vi har samarbetat med landskapsarkitekter från WSP i detta projekt, säger Fredrik. Tillsammans med dem har vi enats om väl genomtänkta lösningar i området, lättskötta buskar och träd, gångvägar och en trivsam lekyta.

I november påbörjar OBOS markarbetena på Prästgårdsgärde, och målsättningen är sedan att husen ska börja levereras i mars 2019.

– Eftersom Prästgårdsgärde idag är en åker med korsande väg så innebär det ett ganska omfattande markarbete, säger Fredrik. Men eftersom Start Living är en så pass effektiv produkt räknar vi med att alla hus ska vara på plats under sommaren 2019.

På bilden:
I november byggstartar Brf Lövängen, OBOS 26 nya radhus i Falköping.
Foto: OBOS Sverige