Nyheter

Säljstart för OBOS nya villor i Värnamo

I slutet av oktober är det dags för säljstart av Nöbbele Park i Nöbbele strax utanför Värnamo. En omarbetning av Nöbbele Herrgård, där OBOS denna gång har valt att satsa på hus med en god grundstandard där man som husköpare själv planerar sin trädgård.

Under 2016 påbörjades försäljningen av OBOS-projektet Nöbbele Herrgård i Värnamo, med tio exklusiva villor från koncernens dotterbolag Myresjöhus.

– Vi hade valt en mer avancerad produkt, och kort efter att vi säljstartade kom de stärkta amorteringskraven, vilket givetvis slog hårt mot försäljningen, säger affärsutvecklare Roger Hjertonsson. Vi insåg snart att vi behövde göra en omarbetning av projektet för att kunna möta marknadens behov.

Med ett naturskönt läge bara ett stenkast från sjön Vidöstern och konst- och designmuseet Vandalorum, var det aldrig fråga om att ändra projektets geografi. Istället valde man att titta på en annan hustyp och ett bredare erbjudande.

– Vi påbörjade en omarbetning av Nöbbele Herrgård, vilket resulterade i tio husmodeller som skiljer sig något från de i ursprungsprojektet – allt för att kunna landa i en prisbild som tilltalar fler intressenter, säger Roger. För att inte förvirra valde vi också att döpa om projektet till Nöbbele Park.

De tio tvåplanshusen i Nöbbele Park byggs i två olika modeller – Villa Aspen är 122 kvm fördelat på 4 rum och kök, och Villa Eken är 138 kvm fördelat på 5 rum och kök.

– Den mindre husmodellen har 2-3 sovrum och den större hela 4 sovrum, berättar Roger. På så sätt välkomnar vi allt från unga par och barnfamiljer, till äldre par vars barn har flyttat hemifrån.

Husen har en ljus och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, medan de mer privata ytorna till störst del finns på övre plan. Oavsett vilken husmodell man väljer så ingår även en carport med förråd.

– Hus och carport är helt färdigt vid inflytten, både in- och utvändigt, säger Roger. Vi har dock valt att erbjuda en grovplanerad trädgård, där man som husköpare själv planerar trädgård och uteplats. Något som oftast uppskattas, eftersom man då kan göra sin täppa mer personlig.

Sedan Nöbbele Park lades upp på obos.se är det många som har hört av sig med frågor om projektet. Vecka 43 ordnar man en informationsträff, som kommer att hållas precis innan säljstarten. Inflyttning i Nöbbele Park är beräknat till vintern 2020.

– Det går fortfarande bra att gå in och göra en intresseanmälan på projektets sida. Nu ser vi fram emot en god försäljning och att få bygga våra fina hus på Värnamomark, avslutar Roger.