Nyheter

Lundbergs bygger kontorsfastighet i Linköping

Fastighets AB L E Lundberg investerar ca 570 miljoner kronor i ett kontorsprojekt i centrala Linköping. Kontorsbyggnaden om ca 13 500 kvm uthyrningsbar yta samt garage har planerad byggstart under det första halvåret 2019 och beräknas vara klar för inflyttning under andra halvåret 2021. Hyresavtal med Danske Bank om cirka 4 000 kvm har redan tecknats.

– Vi är glada och stolta över att kunna genomföra det här projektet i Linköping, säger Louise Lindh, VD Fastighets AB L E Lundberg. Med hjälp av arkitekt Gert Wingårdh har vi skapat en fantastisk byggnad som vi hoppas ska bli ett välkommet tillskott i stadsbilden och en självklar och inspirerande mötesplats för näringslivet i regionen.

Fastigheten, som byggs på marken där Linköpings brandstation tidigare låg, blir ett naturligt nav i det område som växer sig starkt runt Stångån och det framtida resecentrumet. Förutom kontor kommer den profilskapande byggnaden att bland annat erbjuda restauranger, takterrasser, loungemiljöer och gemensamma mötesrum, men även kringtjänster som exempelvis laddstolpar, cykel- och bilpool.

– Den här byggnaden har hållbarhet och människor i fokus, vi kommer verkligen kunna erbjuda våra hyresgäster något utöver det vanliga, säger Christian Claesson, Regionchef Öst Fastighets AB L E Lundberg. Hållbara och attraktiva stadsmiljöer blir allt viktigare för att kunna locka till sig företag och medarbetare. Med det här projektet är vi med och utvecklar både Linköping, näringslivet och människorna som bor och verkar här.

Bild: Wingårdhs