Nyheter

Byggstart för Brf Skriftställaren i Ödåkra

Nu byggstartar 20 hus från OBOS i Ödåkra utanför Helsingborg. Här växer en bostadsförening från OBOS fram. Ödåkra är en populär småort strax utanför Helsingborg, där det lantliga läget samsas med närheten till både affärer, service, kommunikationer och stadens puls.

– Det blir bostadsrätter med egen täppa. 6 parhus om 120 kvm, ett radhus med 5 lägenheter om 107 kvm och 3 friliggande villor om 107 kvm – samtliga i två plan, säger projektutvecklare Eva Dahlgren. De byggs utmed Skogsdungegatan och Ängavångsgatan och blir del av ett redan trivsamt område.

Husen får en jordnära färgsättning och en genomtänkt kvadratsmart planlösning baserad på OBOS bostadskoncept Start Living. Husen har 4-5 rum och kök, eller 2-3 sovrum med möjlighet att göra om övervåningens allrum till ytterligare ett sovrum.

– Det är volymhus med både stomme och fasad i trä, vilket gör att det är både kostnadseffektivt och miljövänligt i produktion, säger Eva. Och som boende får man en modern, lättskött bostad med allt det där som de flesta efterfrågar. Öppen planlösning i entrén, en ljus och fräsch inredning, och fullutrustat i kök och badrum.

Till bostäderna hör också förråd, färdig trädgård, parkeringsplats och uteplats. Projektet är byggstartat och de första boende beräknas flytta in under hösten 2019.

– Brf Skriftställaren är verkligen det perfekta boendet om man vill bosätta sig i barnvänliga Ödåkra och samtidigt ha nära till Helsingborg, säger Eva. Just nu har vi faktiskt bara ett hus kvar till försäljning.

Men OBOS planer stannar inte vid Brf Skriftställaren. I Ödåkra bygger man även sex villor i äganderättsprojektet Kv Skribenten, och snart påbörjas försäljningen av ytterligare sex stycken villor i Kv Redaktören.

– Vi vet att det är ett populärt område och tack vare den bredd som OBOS har så kan vi bygga produkter som tilltalar de flesta, avslutar Eva.

Foto: OBOS Sverige