Nyheter

26 bostadsrätter i Brf Elins Trädgårdar

Brf Elins Trädgårdar får 26 bostadsrätter i ett lummigt och grönt kvarter strax utanför Växjö city. I slutet av oktober startar försäljningen av det hållbara projektet Brf Elins Trädgårdar i Bredvik, fem kilometer utanför city.

De 26 bostadsrätterna byggs av OBOS i flerbostadshus och parhus, där alla lägenheter har egen entré, antingen i markplan eller från loftgång. Samtliga bostäder får uteplats i markplan eller balkong, och boareorna i lägenheterna varierar från 45 upp till 124 kvm.

– Just att det är så stor variation på lägenhetsstorlekarna gör att det finns något som passar alla här, säger projektutvecklaren Cecilia Krantz. Allt från den som precis har flyttat hemifrån till barnfamiljen.

Invändigt har lägenheterna en fräsch och modern standard, med öppen planlösning, ljus inredning och egen tvättmaskin och torktumlare.

– Det är helt perfekt för den som vill ha ett lättskött hem i nyproduktion, säger Cecilia. Har man full fart i vardagen så kan det vara skönt att veta att hemmet i princip sköter sig självt.

Bredvik är en levande stadsdel, där kommunen har många spännande planer för framtiden. Här finns redan nu Växjös största grundskola – Pär Lagerkvistskolan – och det planeras för cirka 400 bostäder, förskola, lekplatser och en ny gångstig utmed sjön.

– Det är i allra högsta grad en levande stadsdel i full utveckling som man flyttar in i, säger Cecilia. Samtidigt är naturen alltid nära och vi har gjort vårt bästa för att ta tillvara på omgivningarna. Vi ger dessutom varje hushåll en elcykel, så att det ska bli lätt för de boende att förflytta sig hållbart.

Brf Elins Trädgårdar har en beräknad säljstart den 22 oktober 2018 och inflyttning under våren 2020.

Foto: OBOS Sverige