Nyheter

NCC säljer kontorsprojekt i Helsingfors

NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg i Helsingfors till Swiss Life Asset Managers för cirka 460 MSEK.

– I Fredriksberg har vi utvecklat ett unikt kontorsprojekt med modern design, intressant hyresgästmix och ett attraktivt serviceutbud. Vi är glada att Swiss Life valt att investera i projektet som ligger i ett av Helsingfors mest attraktiva kvarter, säger Petri Bergström landschef för NCC Property Development Finland.

Projektet omfattar totalt cirka 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor och handel och utgör den första etappen av totalt fyra.

Vid försäljningen uppgår uthyrningsgraden till 72 procent och NCC lämnar hyresgaranti om 2 år för outhyrda ytor i samband med försäljningen. Efter försäljningen har NCC ytterligare cirka 31 000 kvadratmeter som kan utvecklas i anslutning till projektet.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 460 MSEK. Försäljningen får en positiv resultatpåverkan i fjärde kvartalet 2018 för affärsområdet NCC Property Development.

Projektet klassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivån Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.