Nyheter

Rättvis försäljning av ytterligare lägenheter i Ängelholm

Lördagen den 6 oktober är det dags för försäljningsstart av BoKlok-lägenheter i Errarp i Ängelholm. Säljstarten kommer att äga rum på IKEA Helsingborg och intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12.

Strax efter kl. 12 dras sedan en slumpmässig turordningslista som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är hösten 2019.

Nu är det dags för försäljning av ytterligare BoKlok-lägenheter i det nya området ”Errarps ängar” Ängelholm. Här ska BoKlok bygga 30 st. lägenheter, som en fortsättning på tidigare byggda område.

– Det känns extra kul att nu kunna sälja ännu fler kloka hem här i Ängelholm, med priser som vanliga människor har råd med. De lägenheter vi har byggt här tidigare har varit väldigt populära och vi har sett att det finns ett stort behov som vi gärna vill tillgodose, säger Juvall Jungman, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Alla lägenheter har antingen balkong eller altan med tillhörande trädgårdstäppa. De byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4400 kr per månad för en tvårumslägenhet.

– Stora delar av våra hus byggs inomhus i en fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt hålla låga priser. På kort tid kan vi ha ett hus på plats och från säljstart till färdiga hus tar det för det mesta mindre än ett år. Det gör att de som köper någon av våra lägenheter här i Ängelholm förhoppningsvis kommer att kunna plocka svamp i skogen i närheten redan nästa höst, säger Juvall Jungman.

BoKlok försäljningsfilosofi bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Det nya kvarteret kommer att heta BoKlok Bojen och ligger mitt i grönskande natur och intill tidigare BoKlok-bostäder. I närområdet finns både skolor, förskolor och mataffär. Kvarteret är lugnt, nära hav och skog med flera vandringsleder att upptäcka. En kort cykeltur bort ligger Barkåkra station som trafikeras av Pågatågen vilket ger bra pendlingsmöjligheter.

Foto: BoKlok