Nyheter

Lindbäcks bygger 260 bostadsrätter åt Aros Bostad

I slutet av augusti genomförde Nacka kommun ett första spadtag inför första etappen av totalt 260 bostadsrätter i Orminge, stadsdelscentrum för Saltsjö-Boo i Nacka. Lindbäcks har nu tecknat avtal för att bygga bostadsrätterna åt Aros Bostad som utvecklar en del av det nya området som kallas för Nybackakvarteren.

–Det känns roligt att ha inlett ett samarbete med Aros Bostad som har framfört att de tycker att våra industriellt byggda flerbostadshus i trä uppfyller deras krav på hållbara, moderna och smart planerade bostäder, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks.

Nacka kommun planerar för ett mer levande Orminge centrum med fler lägenheter, en förskola och bättre infrastruktur för gång- och cykeltrafik.

–Nybackakvarteren är ett mycket fint projekt med yteffektiva lägenheter och med en närmiljö som inbjuder till spontana möten mellan de boende. Kombinerat med närhet till natur, service och kommunikationer kommer Aros att ha skapat ett attraktivt boende, säger Fredrik Egger.

Byggarbetet kommer att starta i oktober. I första etappen byggs 58 bostadsrätter med planerad inflyttning i början av 2020.