Nyheter

Brf Växthuset i Umeå pausar försäljningen

OBOS projekt på Umedalen i Umeå, som i etapp 1 består av 38 lägenheter i flerbostadshus, har efter säljstarten mötts av motgångar i form av en överklagad detaljplan, som nu gör att man tvingas pausa försäljningen.

– Självklart tycker vi att detta känns tråkigt, men den här typen av överklaganden är tyvärr vanligt förekommande i branschen, säger André Lindström, projektutvecklare i Umeå.

Under samrådet som har gått ut till alla sakägare framgick att det fanns åsikter kring huruvida byggnationen av projektet skulle orsaka skuggbildning och ökad trafik i området.

– Att det blir en mindre påverkan när man bygger ett projekt av den här omfattningen är ju naturligt, och då är det också naturligt att folk kan känna osäkerhet kring det, säger André.

I slutet av september kommer Umeå kommun att sammanställa de synpunkter som har kommit in. Överklaganden går sedan upp i mark- och miljödomstolen för ett beslut, därefter kommer vi att bestämma kring projektets fortsatta försäljning.

– Jag är inte orolig, fastslår André. Den nya detaljplanen skiljer sig väldigt lite mot den tidigare, så som jag ser det innebär detta bara att Brf Växthuset blir skjutet lite på tiden.

Marknadsfört som ett av Umeås mest spännande bostadsprojekt har Brf Växthuset fått stor uppmärksamhet, både medialt och av intressenter som vill köpa en bostad.

– Sedan vi säljstartade de första 38 bostäderna i etapp 1 har vi ett antal intressenter som har skrivit förhandsavtal, och de är naturligtvis underrättade om att projektet har blivit skjutet på tiden, säger André. Självklart kommer man också att kunna kliva av om det är så, och få sin bokningsavgift tillbaka.

Externt kommer Brf Växthuset att ändra status på webbsidan från ”Försäljning pågår” till ”Planerat projekt”.

– Men för de som är intresserade av projektet förändras egentligen ingenting, avslutar André. Det går fortfarande bra att lämna in intresseanmälningar via projektets webbsida.

Bild: OBOS Sverige