Nyheter

Brf Körsbärsdalen i Älmhult närmar sig säljstart

OBOS nya projekt blir 16 radhus i en trivsam miljö – självklart med körsbärsträd som signum. Västra Bökhult är en helt ny stadsdel i Älmhult, belägen precis norr om stadsdelen Paradiset. Här växer cirka 400 nya bostäder fram, såväl som torg och lekplatser.

Området ligger bara tio minuters cykelväg från centrum, och här närmar sig säljstarten för OBOS nya projekt Brf Körsbärsdalen.

– Det blir 16 moderna radhus, med boareor på 107 och 120 kvm, säger projektutvecklare Cecilia Krantz.

Husen, som byggs utifrån koncernens bostadskoncept Start Living, har 4-5 rum och kök, öppen planlösning, samt tillhörande uteplats, parkering och förråd.

– Det är det perfekta boendet för en aktiv familj i och med att allting är färdigt vid inflyttning, säger Cecilia. Samtidigt får man mycket villakänsla här, och det är nyproduktion så allt är nytt och fräscht.

Området som projektet ligger i blir grönt, lummigt och levande tack vare en rad hållbarhetsinsatser från OBOS sida.

– Grönytor, häckar och sedumtak på förrådsbyggnaderna ger hela projektet en grön känsla, säger Cecilia. Vi anlägger en liten lekpark för barnen, och så tyckte vi att projektet skulle leva upp till sitt namn också.

I Brf Körsbärsdalen blir därför vitrosa och väldoftande färgklickar en del av vardagen om våren, tack vare de många körsbärsträd som planteras i området.

– Vi tror det gör mycket för själen att ha växtlighet i sin boendemiljö, säger Cecilia. Nu ligger projektet i ett väldigt naturnära område, men körsbärsträden är absolut en trevlig touch som vi tror de boende kommer att uppskatta.

Brf Körsbärsdalen säljstartar under hösten 2018 och har en beräknad inflyttning till det första kvartalet under 2020.

– Vi tar in intresseanmälningar via projektets webbsida och det kommer att gå ut information till alla intressenter om hur säljstarten går tillväga i god tid innan, avslutar Cecilia.

Foto: OBOS Sverige