Nyheter

Välbesökt CM-seminarium på Business Arena

Årets CM-seminarium på Business Arena igår blev en välbesökt historia, med flera välkända branschexperter på plats.

Förutom CM-bolagens ordförande Stefan Dahlgren, som moderator, deltog även Mikael Willdal, DCM AB, Jörgen Gustafsson, Chef Projektstöd/Tf Nybyggnadschef, Stockholmshem, Nicklas Björklund, Jurist Byggherrarna Ali Ranji, chef projektgenomförande, Vasakronan, och Anders Jespersson, Senior Risk Advisor, Söderberg & Partners, som talare och paneldebattörer.

På seminariet diskuterades bl a nya sätt att effektivisera byggprojekt och öka konkurrensen med genomförandeformen Construction Management.

Åhörarna fick bl a ta del av presentationer av Stockholms Centralstations renovering och ett aktuellt bostadsprojekt i Solberga, som båda genomfördes med Construction Management som genomförandeform. Dessutom presenterades vår allra senaste projektförsäkring, samt de checklistor och kontraktsbilagor som Byggherrarna har tagit fram för att förenkla upphandlingen av en CM-organisation.

Direkt efter seminariet var det dags för Stefan Dahlgren och Vasakronans Ali Ranji, att bege sig till Dagens Industris TV-studio, för att i direktsändning diskutera den bristande konkurrensen i branschen.

För att lyssna på inslaget i sin helhet, vänligen klicka här: