Nyheter

Premiär för Lidl i C4

Den 20 september öppnade Lidl Sverige en ny butik i C4 Shopping, butik nummer 176 i ordningen. Butiken ligger i nyinvigda C4 Shopping i Kristianstad. Lidl expanderar i hög takt och den nya butiken är ett steg på vägen att nå målsättningen 200 butiker i Sverige 2020.

Butiken öppnade i samband med en välbesökt invigning av helt nybyggda C4 Shopping, alldeles intill E22:an strax öster om Kristianstad. C4 är belägen i en grönskande, kulturhistorisk miljö och för bilburna finns ett stort antal parkeringsplatser. Kristianstad växer och det är enkelt att ta sig till C4 med både cykel, buss och till fots.

Lidl har sedan tidigare en butik i Kristianstad på Fäladsgatan och den nya butiken i C4 blir ett bra komplement till den befintliga.

– Det är mycket spännande att inviga butiken samtidigt som hela shoppingcentrat öppnar, ett handelsnav i Nordvästra Skåne. Vi har varit med från tidigt skede när C4 shopping planerades och på så sätt kunnat skapa en butik med riktigt bra förutsättningar, säger Lulu Gylleneiden, Fastighetschef Lidl.

Etableringen i C4 är en del av Lidls expansiva tillväxt i Sverige. Dagens 176 butiker ska fram till och med 2020 bli 200 och på sikt är målet 300 butiker i Sverige.

– Skåne är en av de regioner där expansionstakten är som högst och nordvästra Skåne är högt prioriterat för Lidl, fortsätter Lulu Gylleneiden.

Butiken i C4 har en försäljningsyta på cirka 1 300 kvadratmeter och är byggd enligt Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus. Miljötänk är även något som präglar sortimentet genom en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor.

Lidl ställer alltid hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer. 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer. Lidl är den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten.