Nyheter

Nu startar försäljningen av BoKlok-husen i Karlstad

BoKlok har tidigare byggt bostäder i Karlstad och nu är det dags igen. I Stockfallet ska BoKlok bygga 39 par- och radhus. Säljstarten kommer att ske den 29 september kl. 10-12 på IKEA Karlstad. Beräknad inflyttning är hösten 2019.

– Vi är väldigt glada att vara tillbaka i Karlstad för att bygga fler bostäder som vanliga människor har råd med. Att dessutom erbjuda bostäder i ett så vackert område som Stockfallet känns extra roligt. Det är ett område med närhet till skog och sjö. Här finns möjlighet till ett rikt friluftsliv med vandring, fiske- och badliv sommartid och långfärdsskridskor vintertid, säger Daniel Persson, projektledare på BoKlok.

De nya par- och radhusen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De har alla altan i bottenplan och en egen trädgård, samt balkong på ovanvåning. De byggs som bostadsrätter med priser från 1 795 000 kr och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen, driftskostnad och beräknad ränta blir ca 8900 kr per månad.

– Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser vilket minskar påverkan på miljön och klimatet samtidigt som husen skyddas från väder och vind, säger Daniel Persson.

Bostäderna kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan under säljstarten mellan kl. 10-12. Strax efter kl. 12 kommer det sedan att upprättas en slumpmässig turordningslista utifrån vilken kunder får välja bostad som nummer ett, nummer två osv. På så vis får alla den bostad som passar dem bäst.

Det nya kvarteret kommer att kallas BoKlok Myrvisslaren, och i området finns goda kommunikationer, centrum med mataffärer, förskola, skola, bibliotek, golfbana, lekplatser och universitet. Dessutom planeras det för en ny skola i området. Bara sex kilometer bort ligger Karlstad centrum dit det går bussarna var tjugonde minut.

Foto: BoKlok