Nyheter

När vi två blir en: Radar + Helhetshus = Radar!

Nu har de varit sambos tillräckligt länge för att uppleva både släktskapet och synergierna. Det är dags att ta nästa steg! Från och med 21/9 går bolagen upp i varandra och tar det gemensamma namnet Radar.

Efter flera år av utveckling på varsitt håll är det dags för ett gemensamt kliv mot framtiden. Radars profil som kunskapande stadsbyggare, med kompe-tens inom både arkitektur, planering, landskap och etnologi in house, spet-sas med en viktig genomförandekompetens.

– Vi tror att Helhetshus erfarenheter från ombyggnad, projektledning och egen regi är komponenter som gör Radar starkare, säger Oskar Götestam, VD på Radar. Den kompetens som de har byggt upp inom träbyggnad är utvecklande för oss och något vi tror hör framti-den till. Vi kommer helt enkelt bli bättre på genomförandet.

Den gemensamma tilldelningen av en tomt för radhus i Brunnshög är ett tydligt bevis på att verksamheterna kompletterar varandra och skapar förut-sättningar för att bolaget ska kunna vara med och göra skillnad – i detta fall genom ett egen-regi-projekt.

– Förståelsen för stadsbyggnadsaspekterna kombinerat med en god förståelse för byggandet och gestaltningstalangen håller en hög nivå ansåg Lunds kommun, menar Per Thurfjell, som i och med samgå-endet blir ny kontorschef på Radar.

I och med samgåendet är Radar cirka 40 personer i lokalerna på Surbrunnsgatan i Göteborg.