Nyheter

Linköpings högsta bostadshus är invigt

Tovatt Archictects & Planners har bistått Stångåstaden i Linköping med att utveckla stadsdelen Vimanshäll. Ett arbete som pågått i mer än 10 år. Och nu är det klart!

Området har kompletterats med totalt cirka 120 nya lägenheter i blandade storlekar och upplåtelseformer. Tovatt Archictects & Planners har ritat två mindre flerfamiljshus med en förskola i bottenvåningen samt ett 14 våningars punkthus.

Den 21 september var det invigning av detta punkthus, Höjdpunkten, 50 st hyresrätter med Linköpings bästa utsikt! Byggnaden har en uppbruten form för att fånga ljus och utblickar och samtidigt hantera buller. Fasaderna har givits ett färgstarkt uttryck som en referens till platsens historiska användning för vårdkasar. Nu lyser Höjdpunkten över stan om kvällarna!

Foto: Anders Bobert