Nyheter

Dags att nominera till Bopriset 2018

Nu kan man nominera till det nyinstiftade Bopriset – till minne av Josef Frank. Priset på 100 000 kronor delas ut av Boinstitutet. Vinnaren kan vara en person, en organisation, ett företag eller ett projekt som bidragit till högkvalitativa och attraktiva bostäder – för alla.

– Bopriset ska också lyfta fram hyresrätten som en attraktiv boendeform för alla genom hela livet, säger Moa Andersson, Boinstitutet.

Josef Frank hade i sitt arbete som arkitekt, i både Tyskland och Österrike, idéer som är minst lika aktuella idag 90 år senare. Josef Frank såg också ett bra boende för alla som avgörande för ett socialt, ekonomiskt och även politiskt hållbart samhälle. Hans betydelse som arkitekt är idag mer uppmärksammad än någonsin tidigare, inte minst internationellt.

Nomineringsperioden pågår till den 31 oktober. Priset delas ut Stockholm den 6 december av Boinstitutet med stöd av Svenskt Tenn.

I juryn ingår Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö och Riksarkitekt, Erik Stenberg, lektor i arkitektur på KTH, Li Pamp, journalist och programledare, Rasmus Korsvall, regionchef för Hyresgästföreningen Norra Skåne, Peter Majanen, VD för strategiföretaget Quattroporte, samt Viktoria Walldin, antropolog på White arkitekter.

 

Bild: Moa Andersson, verksamhetsledare Boinstitutet

Foto: Kristian Pohl